Tid för detox

16.04.2019

Detoxtime!

Perfekt tid att påbörja en detox är när man är lite långledig. Alternativt efter en ledighet som inneburit att man unnat sig lite extra.Detoxen består av fyra delar. Laxi, Uri och Ginger som är renande för tarmen, Candi som inte gillas av varken parasiter, candida (svamp) eller mögel. Reningsprocessen syftar till att rena tarmen fysiskt, men ofta upplevs detta även som att bli av med gammal mental skräp. För vissa är det bara en lätthet, för andra är det en resa. Vi är olika och unika, och svarar olika på behandling.

Vårt levnadssätt påverkar vår mage. För att vår mage ska fungera optimalt, skall vi ha en tarmtömning 1-3 gånger/dag. En detox är ibland ett startskott för att få igång sin mage. Det här handlar om vår naturliga avgiftning. Avföring är frätande. Har vi för mycket kvar i tarmen kan detta vara en av orsakerna till läckande tarm.  Grunden till inflammatoriska processer. Idag har vi över 400 inflammatoriskt kopplade sjukdomar ingen vill ha. Vår tarmhälsa är A och O i sammanhanget. Det betyder inte att det måste vara stop, utan att det är för mycket kvar i tarmen kan  det vara tillräcklig orsak till eventuella besvär. Läckande tarm är inget vi till början känner av. På sikt skapar det diffusa magproblem vi ofta tror hör livet till. En kropp som fungerar som den ska, har inga bekymmer med magen.

Att kontinuerligt inta probiotika via tillskott och prebiotika som vi får i oss via kosten, förutsatt att vi väljer rätt. Syrade grönsaker med levande bakteriekultur, den köper vi i kyldisken, där är den levande. Övrigt älskar tarmen älskar allt vad kål heter.

Är goda tarmbakterier främmande för magen, kommer den reagera. Då får man fasa in för att vänja magen vid de goda tarmbakterierna vi behöver för vårt immunförsvar.

Från 70-talet har vi människor förlorat 30% av vår tarmflora, 30% av vårt immunförsvar. Vårt immunförsvar sitter i magen. Det här är orsaken till varför jag aktivt intar och stöttar min tarmflora med tillskott dagligen. Jag vill ha mitt immunförsvar starkt, för alltid. Trolig orsak till det här är den processade maten, alla tillsatser som succesivt lagts in i vår mat. Ett billigt ersättningsmaterial, en utfyllnad som vi får betala priset på genom vår hälsa. Gå in i en mataffär och titta efter oprocessad mat, ren mat i sin ursprungliga form utan tillsatser. Min bedömning är att 10-15% är i bästa fall ren mat utan tillsatser i våra butiker idag.

Det här är orsaken till varför jag jobbar med örtbaserade tillskott. Ge kroppen vad den är från grunden ämnad att få sin energi av. I syfte att stimulera självläkningen för att optimera våra funktioner.

Vill du köra en detox? kontakta mig för konsultation.

Din Herb Pharma naturterapeut

Nina Lindberg