Tarmfloran & vårt mående

Vårt mentala mående påverkas starkt av hur magen mår. Känner vi oss känslomässigt låga eller deprimerade behöver vi granska magens fysiska mående, om vi vill gå till botten med problematiken. Tarmfloran styr både måendet och påverkar immunsystemet. Den industriella kostens framfart har haft en stor negativ påverkan på vår tarmflora de senaste 40-50 åren. Konsekvenserna av ergidryckernas  effekt har vi bara sett början av. Tarmfloran skadas av kemikalierna och tydligt är att organen belastas. Konsekvensen är ofta mental inre stress, ångest, sömnsvårigheter och problem med magen. I blodanalysen syns tydliga spår av läckande tarm som är en grogrund för autoimmuna reaktioner i vår kropp. Inflammationen som på sikt kan vara en orsak till en autoimmun sjukdom. 

Magens mående

Orsaker till varför en mage mår taskigt är som oftast flera. Probiotika i all ära, men det är sällan hela lösningen. Vi kan ha en överväxt av candida, en otillräcklig tarmflora, parasiter, en läckande tarm. Allt påverkar vår maghälsa. Ger symtom av gasighet, inflammationer i tarmsystemet, hemorrojder, magsmärtor, oregelbunden tarmtömning eller förstoppning. Magens påverkar i sin tur resten. Så här har vi stora vinster att påverka hur vi vill må.

Candia, sötsug och ”cravings”

Sötsuget skvallrar om din candidanivå. Candida är en svamp som frodas av bland annat socker. En av orsakerna till varför det kan vara svårt att bryta ett destruktiv relation med sött, godis, kakor, alkohol. När candidan blir tom på energi skapar den ett starkt sug för sin överlevnad, den behöver mer energi för sin överlevnad samt tillväxt. Ett sug som få klarar stå emot på egen hand.  Genom en blodanalys ser vi på just din nivå av candida. Candida är en trigger för inflammation, så vikten av att få ner nivåerna av candida är betydelsefullt för vår hälsa.

Erbjudande om kostnadsfri konsultation 21 nov-2 dec. Passa på prova på! Din bokning gör du på bokningssidan under fliken Akupunktur. https://akupunkturochnatur.bokadirekt.se 
E-terapin är en tjänst som erbjuds dig som av någon anledning inte kan besöka kliniken. 
11-13. november fanns vi Herb Pharma team på plats på Stockholmsmässan. Allt för hälsan, där vi visade upp behandlingsformerna. De analysmetoderna som är godkända att använda inom arbetsplatsinriktat rehabiliteringsstöd som din arbetsgivare kan ansöka om hos försäkringskassan, för dig dom är sjukskriven på hel eller deltid. En nyhet som är ett betydelsefullt framsteg för de komplementära medicinen.


E-terapi är också nytt och innebär att du som saknar möjligheten att besöka en klinik kan boka konsultation och få råd om vilka kosttillskott du kan behöva flr dina symtom. 

Fantastiska dagar där vi fick gå all in i det vi brinner för! Din hälsa - Vårt fokus! 

Ballongpriser på bokade behandlingar, kosttillskott och andra varor jag har i mitt sortiment. Under kvällen har du även möjlighet att prova på ljusterapi kostnadsfritt. Välkommen!
Ballongpriser på bokade behandlingar, kosttillskott och andra varor jag har i mitt sortiment. Under kvällen har du även möjlighet att prova på ljusterapi kostnadsfritt. Välkommen!
Herb Pharma är godkända av Försäkringskassan som anordnare för Arbetsplatsinriktat rehabiliteringsstöd, och jag är en av dem Herb Pharma terapeuter som är godkänd för att arbeta med rehabiliteringsstödet! Ett erkännande på statlig nivå som vi är väldigt stolta och glada över 🎉🎉🎉.  Läs mer www.herbpharma.se
Herb Pharma är godkända av Försäkringskassan som anordnare för Arbetsplatsinriktat rehabiliteringsstöd, och jag är en av dem Herb Pharma terapeuter som är godkänd för att arbeta med rehabiliteringsstödet! Ett erkännande på statlig nivå som vi är väldigt stolta och glada över 🎉🎉🎉. Läs mer www.herbpharma.se


Du mår som din mage mår

Visst är det vackert när det fungerar som det ska!

Vårt inre, tunntarmslemhinnan i sin fulla potential. Tarmvilli med ett näringsupptag som fungerar optimalt utan skador av läckande tarm, candidaöverväxt eller annat som stör vårt näringsupptag för vår kropps självläkande förmåga. Tarmens funktion återspeglar hur vi mår. Tarmarnas funktion återspeglas både det fysiska måendet, men även det psykiska. En tarm som läcker ut micropartiklar ut i vårt blodomlopp är grundförutsättningen för att en autoimmun reaktion är möjlig. En start för att en låggradig och långvarig inflammation ska få fäste i vår kropp. En blockad för vår kropps självläkande förmåga. Vanligt vi får en stökig mage, både gasig, smärtsam, oregelbunden eller förstoppad. En diffus värkproblematik och oförklarlig trötthetskänsla. Lågt mentalt mående.

Genom en blodanalys enligt Herb Pharmas metod att mikroskopera blodet ser vi ett 20-tal orsaker som påverkar ditt mående. Genom de åtgärder som tas påverkas din analys som bekräftas genom uppföljningar av blodanalysen som görs löpande under dina återbesök. 
Välkommen till din inre värld genom en blodanalys!  

Visning av hur vi använder moxastavar samt saltmoxa under vårt Öppna hus på Hälsomixen. Något som påverkar kroppens självläkande förmåga. Genom akupunturpunter men också muskulärt. Visade även hur vi kan använda kinesiologitejpning för tennis- och golfarm, hur vi tejpar en fotled samt en smärtande rygg.

Akupunktursystemet 

vårt elektriska system

Akupunktursytemet är vårt elektriska system. Ett system som påverkar hur vi mår fysiskt men även psykiskt. Dess energi påverkar och påverkas av vad vi drabbas av, olyckor, känslomässiga trauman, livskriser, våra val och tankar. Destruktiva tankar som avund påverkar gallans flöde t.ex. En obalans i gallan skapar på sikt inflammationer, huvudvärk, frustation och bitterhet enligt tcm. Likväl som en fysisk skada kan orsaka både yrsel, rädslor och katastroftankar i större omfattning än nödvändigt.  Det påverkas från båda håll kan man säga. En fysisk olycka kan påverka vårt sätt att agera känslomässigt, och en känslomässig livskris kan påverka oss fysiskt. Vi behöver skapa förutsättningar för vår kropps självläkande förmåga. Återhämtning, tid för att sörja, tid för att läka, tid för att återställa balansen. Har vi symtom, då har vi också som oftast en obalans i akupunktursystemet. Samma symtom som orsakas av en obalans, försvinner när balansen är återställd.

Det här är akupunktur, värdet av att vara i balans i sitt akupunktursystem.

Med dagens teknik kan vi mäta och påverka detta elektriska system. Högteknologisk nålfri akupunktur, behandlingsformen som ingår inom Herb Pharma naturterapin. I ett nybesök inkluderas mätning och behandling av ditt akupunktursystem, inkl. en komplett blodanalys.

Öppet hus fredag 26 augusti

Söker 4 personer som vill delta kostnadsfritt på en öppen visning under vårt öppna hus fredag 26 augusti.
13-13:45 moxa 🔥🌪

13:45-14:30 moxa 🔥🌪

15-15:30 Kinesiologi tejpning 🎗

15:30-16 Kinesiologi tejpning 🎗

Exempel på vad som kan tejpas, axlar, knä, hälsporre, rygg, benhinnor.

Moxan används vid smärta, inflammation, värk, spända muskler, är avstressande och muskelavslappnande.
Berätta vad du vill få behandlat och delta kostnadsfritt. Välkommen till vårt öppna hus!

Under eftermiddagen kommer jag även ha en kort föreläsning om akupunktursystemet, samt om värdet av att göra en blodanalys.

 12.00 Akupunktursystemet 25 min

16:00 Blodanalys 25 min

Semestertid

Semesterstängt v28-30,32. Välkomna åter!

Blodanalyser med omgående svar

Inga av de analyser som genomförs på kliniken skickas iväg, utan allt sker på plats.

Matintoleranstest av 46 livsmedel ger svar på vad din kropp har svårt att bryta ner. Det handlar ej om en allergi, utan intolerans.

Nu finns även allergitester för hund, katt och dammkvalster. 

Mätning av blodsocker och blodtryck är något jag erbjuder kostnadsfritt förutsatt att du är i behandling

Blodanalys enligt Herb Pharma. En analys där vi tittar på ett 20-tal saker som påverkar vår hälsa. Fria radikalskador, läckande tarm, candida, parasiter, mögel, B12, järn bl.a.


Ny behandlingsform 

Kinesiologitejp utbilning slutförd! 
En teknik som passar vid skador, kroniska besvär. Går lika bra använda förebyggande eller för ett extra stöd.
Nya kunskaper gav suget på mer! 

Nästa kurs handlar om omhändertagandet av akuta idrottsskador.

Att behandla barn

Vanliga orsaker till varför jag möte barn i behandling. Huvudvärk, eksem, känslomässig oro samt ökad oro i samband med diagnoser som ADHD och autism. När vårt akupunktursystem är i obalans påverkas vårt mående. Högteknologisk nålfria akupunkturbehandlingar faller barn i smaken. Ett balanserat akupunktursystemet påverkar hur vi mår.
Mår vi bra utan känslomässiga oro eller fysiska "kroniska" besvär, är vi generellt glada och nöja. Allt annat kan handla om obalanser. Jag säger inte att allt annat är lätt fixat, jag säger att det mesta går att påverka i en annan riktning. Ibland är vägen kort, ibland längre. Men att må bättre på vägen är en stor vinst i sig.
När det kommer till behandling av barn vill jag alltid samtala med föräldrar inför behandling. Ett ärofullt uppdrag. 

När du söker alternativ

När man vill ta det där steget att göra skillnad för sig själv. När din kropps energi är låg. När den har för mycket att hantera. Herb Pharma naturterapi jobbar för att din kropps självläkande kraft aktiveras. Avlasta det som överbelastar. Att din kropp återfår förmågan att ta upp näring som aktiverar din kraft och ork. Vitaliteten. Avgiftning. Cellstyrkan. Cirkulationen. Grundenergin.

Näringsbrist och övervikt

Näringsbrister och övervikt, hur hänger det ihop egentligen!?
När vi har läckande tarm, när tunntarmslemhinnan har en skörhet pga av ett ökat slitage, påverkar detta vårt upptag av näring. När jag äter en måltid, och tunntarmen saknar förmågan att ta upp näringen. Då signalerar hjärnan med hungerkänslor för att näringen inte var tillräcklig och ett beteende i överätande är svårt att undvika. Överätande som ofta leder till en övervikt som ytterligare ökar den låggradiga inflammationen. Övervikt orsakas av inflammation, den låggradiga, tysta och mer "farliga" för att vi inte ser och förstår sambandet och låter den leva sitt eget liv. Den är inte riktigt så konkret som vi hade önskat. Grunden till galet mycket handlar om: läk din tarm! Skapa en gynnsam miljö för att din mage ska må bra. Din kropp kommer att tacka dig med ett bättre mående och lägre siffror på vågen. 

Vill jag veta?

Att stoppa huvudet i sanden är en mindre effektiv metod, sällan den funkar mer än på väldigt kort sikt.
Alla vet vad som ör nyttigt och inte, att vi inte ska stressa osv, osv. Färre vet vad det gör med oss. Att det skapar en låggradig inflammation som är farlig för oss. Visst hade det vart skönt att inte veta. Men söker man sanningen är det bra få hela. Det är så lätt att låtsat att den inte finns. Vi vet att vi inte mår fullt bra, det är ett faktum, men vad får oss att sluta fråga varför. Döva den med några värktabletter, sömnlösa nätter, huvudvärken eller magbesvären som ingen ser, fixa sig och bita ihop en dag till, vecka ut, vecka in och åren går. Quickfix. Ofta för andras skull, plikttroget lider vi i tysthet för att vi ser att andra mår likadant. Vi kallar det normalt, fast vi förväxlar ordet med vanligt. Normalt är det inte. Det här är inflammation, den farliga sorten. Vi har ca 80 autoimmuna sjukdomar enligt medicinsk vetenskap 2020, (sjukdomar där kroppen angriper sig själv) och jag lovar dig att ingen vill ha någon av dem.
Vi vet att knarka, röka, snusa och supa är farligt. Nu vet du att det här är också det, det spelar liksom i samma liga. Det skadar din kropp och gör dig sjuk eller sjukare om du redan lever med ovälkomna symtom eller sjukdom. Jag säger inte att det finns lätta lösningar. Jag säger att det går få skillnad med hyfsat lätta metoder. Ibland är skillnaden stor, ibland liten, ibland tar den tid, ibland är den helt avgörande 💥 Vill du göra skillnad för dig själv, så finns möjligheten.

Hur kan tarmen läcka?

Vad är läckande tarm?
Nej, det handlar inte om tarmläckage.
Det handlar om en skörhet i tunntarmslemhinnan. Tarmväggen läcker.
Skörheten som orsakas av allt det där onyttiga vi pratat om tidigare. Det som skrapar på tarmslemhinnan och som i sin tur ökar genomsläppligheten av micropartiklar ut i blodomloppet. Här går vi miste om näring, då tunntarmen som skall ha ett upptag av näring läcker.
Det är inte sår som magsår, eller stora bitar av partiklar som skulle göra oss mer akut sjuka, utan mikropartiklar.
Här går immunförvaret till anfall när dessa micropartiklar kommer ut i blodomloppet, och den tysta låggradiga inflammationen är ett faktum. Läckande tarm är grundorsaken till en tyst och låggradig inflammation som kan jobba i tysthet i flera år innan vi drabbas av symtomen. Ofta inflammatoriskt kopplade symtom eller sjukdomar.

Hur vet jag..

Hur vet jag om jag har en låggradig inflammation? Det går kolla upp genom en blodanalys. Jag får ofta frågan, varför sjukvården inte arbeta med dessa förebyggande åtgärder, det får de själva svara för. Så det har blivit min uppgift, för jag har alltid sökt orsaker till varför, vill veta varför jag mått som jag gjort. Tidigare om åren har jag fått få svar, mer än att det bara är så, för vissa. Att hitta orsaken har för mig varit viktigare än att bara dölja den. "Inget" är en slump, det finns verkligen orsaker till det mesta. Även det här. Jag pratar om mig själv, för jag är inte terapeut för att jag varit frisk hela mitt liv, snarare tvärtom. Jag vet av egen erfarenhet att det går göra skillnad för sig själv.
Har du läckande tarm, så har du autoimmuna reaktioner i din kropp. Det vet vi med all säkerhet. Som en tickande bomb. Vi vet inte när det stora anfallet sker, när det utvecklar sjukdom. När mår så dåligt av den att jag blir sjuk på "riktigt"? Det vet vi inte i förväg. Om det tar 10,15 eller 20 år. Det är här vi förväxlar symtomen med ålder. Vet att jag ofta säger det, men tål verkligen upprepas. Har du reflekterat över att människor redan runt 30 års ålder idag pratar om åldersrelaterade besvär. Vid 30 års ålder! Väldigt tidigt tänker jag. Min spontana reaktion på detta är att det inte var riktigt så förr. Vad gör vi idag!? Har det med den industriella maten eller alla "kemiska" drycker att göra, den ökade graden av inflammationen? Inflammationen stressar kroppen. Stress är så mycket mer än bara den delen som vi springer oss till. Det här ser vi genom de mätbara behandlingsmetoderna jag jobbar med. Vill du veta och göra skillnad för dig själv då finns möjligheten.

Tröttheten signalerar..

Tröttheten är en signal om kroppens grundbehov. Vila för att återhämta och reparera. Tid för kroppens självläkande förmåga. Kör vi över grundbehovet, bildas en tyngre trötthet, till slut kronisk, utmattning. En situation som är svårare att ta sig ur på egen hand utan stöttning för den självläkande kraften. Det finns inga genvägar till vårt bästa mående. Det är endast rätta förutsättningarna som skapar den. Balans.

Här kan du hyra din IR-madrass 

Fördelarna med en infraröd värmemadrass med natursten
* Värmemadrass ökar blodcirkulationen och cellmetabolismen.
* Reducerar smärta och stärker immunförsvaret.
* Hjälper mot sömnlöshet.
* Ger en "Infraröd bastu effekt", bränner effektivt kalorier genom svettning.
* Lindrar inflammationer, stela leder och muskelsmärta.
* Avslappnande och lindrar stress, humör och ger en välbefinnande känsla.
* Effektiv detox,understöder att få ut gifter och slaggprodukter ur kroppen.
Vad är fotonterapi i en värmemadrass?
Fotonterapi är en process av stimulering med
ljuspartiklar och vågor på cellnivå. Fotonterapi kan lindra smärta, förbättra immunsystemet och kan även reducera inflammationer. Fotonterapi har använts utav bland annat NASA för att stärka skelettet hos astronauter och för att motverka muskelförtvining.Vad är fördelarna med Jade?
I den kinesiska kulturen använder man jade att skydda njure, hjärta, struphuvud, lever, mjälte, sköldkörtel och i allmänhet för att stärka kroppen. Med en helande sten menas att jade utstrålar positiva energier. När en jade madrass används utan el under sommaren så kyler den kroppen och hjälper till med avslappningen.
Hur fungerar en Jade-värmemadrass?
Jade och andra element (såsom turmalin, Germanium eller olika typer av keramik) upphettas för att avge långvågiga infrastrålar som tränger in i kroppen. Jade absorberar effektivt naturlig infraröd värme och skickar den sedan till kroppen jämt och försiktigt. Uppvärmd jade avger också negativa joner, vilket bidrar till att motverka elektromagnetisk strålning som kommer ifrån elektroniska produkter som datorer, mobiltelefoner och vitvaror. Eftersom negativ jonisering sker snabbt med jade kan 20 - 30 minuter vara tillräckligt för att ge resultat.
Vilka är fördelarna med en Jade-värmemadrass?
Jademadrasser kan lindra smärtor i ryggraden, huvudvärk, artrit och stela leder. En Jademadrass slappnar också av musklerna, lindrar stress, förbättrar blodcirkulationen, hjälper att sänka högt blodtryck och slappna av i tarmarna.
Vad är turmalin stenar?
Benämningen "turmalin" används för flera exklusiva men relaterade mineraler som kommer i en rik och varierad färg. Turmaliner är piezoelektriska när de värms upp, så de producerar en elektrisk potential (elektrisk laddning i motsatta ändar). De avger också infraröda vågor och negativa joner, när man värmer upp stenen.
Vilka är effekterna av turmalin?
Som en helande sten sägs turmalin minska tarm- och hudproblem, förbättra cirkulationen och hjälpa till med leversjukdomar, hud och autonoma nervsystemet. Det sägs också att turmalin förbättrar immunförsvaret och lymfsystemet, hjälper mot sömnlöshet och stimulera regenerering genom hela kroppen. Brun turmalin är också ansedd att vara en utmärkt jordnings-sten. Det sägs uppmuntra sociala förmågor och engagemang, och öka empati och kreativitet.
Hur fungerar fotonterapi?
När fotonpartiklar berör huden, så absorberar kroppens celler energin från fotonerna. Detta ökar blodcirkulationen och syreflödet i huden. Fotonterapi stimulerar också akupressurpunkter för att hjälpa mot blockeringar.

Källa: www.luxway.se

Magen berättar hur du mår..

Många lider av semestermage.
När magen utsätts för mer än den tål, reagerar den. Risken för läckande tarm ökar. Våra vanor eller ovanor skapar problematiken. En mage med en stark flora av rätta bakterier reagerar inte lika lätt. Ont i magen, uppblåst, lös eller hård ofta växelvis eller katarr är tydliga indikationer på läckande tarm och en obalanserad tarmflora. Tarmfloran är till största del vårt immunförsvar.
Kanske är det inte bara under semestern magen ger indikationer på att din tarmhälsa är i ofas. Alla symtom vi har, har en orsak.  

När tiden inte räcker..

Semestern är slut och tankarna kring hur man ska orka ett år till. Tankar som påminner om att tiden troligen inte är den enda lösningen för att energin skall återgå till en mer önskvärd nivå. Akupunktur jobbar med just denna energin som jag kallar för "orken". Din ork handlar om att dina kugghjul ska orka driva ditt maskineri. Maskineriet som driver din glädje, lust, engagemang, livslust och gnistan som vi vill ha i våra liv. Att må bra på riktigt. Skrattet som kommer inifrån, utan prestation kring socialt förväntade krav på att vara glad fast man inte är, "för andras skull". Energin för din glädje ska vara äkta, för din egen skull. Det här är en naturlig del i behandling oavsett vad du har för andra symtom. Grundenergin för att dina kugghjul ska driva ditt maskiner. 

Tänk om..

Tänk om en kropp i ofas har en energi och påverkar vårt mående på ett sätt.
Tänk om en kropp i fas har en annan energi och påverkar vårt mående på ett annat sätt. Skulle det vara orimligt att denna energin påverkar oss på olika sätt?
Alla vet vi hur det känns med en fredagskänsla eller ett rus av lycka,
att vara på humör och känslan bara infinner sig. Det kan vi relatera till, att vi mår rätt bra i den energin.
Vi känner också igen den motsatta energin, där vi med eller utan anledning känner oss dämpade, trötta och håglösa. Vi känner oss energilösa, vi säger till och med just det orden ibland. Energilösa, tomma på energi. Den icke-energin är inte riktigt lika kul att leva i. Vilken energi lever du i/vill leva i? Hur laddar du dina batterier? Lyckas du ladda dina batterier? Tänk om möjligheten finns att påverka energin, gnistan, livsfrekvensen, orken och lusten till leva livet fullt ut. Grundförutsättningarna för att resten av oss ska fungera som det ska.
Välkommen till behandlingsmetoder som tar hänsyn till din helhet.  

Hormonell balans

En hormonell obalans kan ställa till det ordentligt för oss. Skapas av både hormonella preventivmedel, socker, mejeriprodukter, sötningsmedel och hormonstörande medel som vi hittar i bekämpningsmedel (välj obesprutad mat), i plaster men även i hygien, hår- och hudvårdsprodukter (välj ekoprodukter). Huden är vårt största andningsorgan till ytan och suger upp var vi smörjer den med. Här får candidan en tillväxt och skapar sedan ett moment 22 när den göder inflammationen i din kropp. Känslan av att vara i balans ligger långt bort. Ett sug efter både socker och alkohol är sällan ovanligt. Finns ett stort värde i använda rena produkter, reducera sockret. En hormonell obalans kan påverka sömnen men även vakenheten, nedstämdhet men framförallt inflammationen i din kropp. Värk, menstruella besvär, klimakteriet, PMS, humöret, endometrios, sköldkörteln, infertiliteten, led- och muskelvärk är bara början på en lista som har svårt att ta slut.

NYHET!

Mekaniska koppor som avger infrarött ljus i kombination med en långsamt pulserande rörelse för den ökade cirkulationen. Ett komplement jag använder i behandling. Alla mina behandlingar utgår från ditt behov eller dina önskemål. Jag föredrar alltid att jobba med helheten. Vilken innebär att dessa komplement blir viktiga bitar för att få ihop helheten just för dig. Koppning är ett fantastiskt verktyg att ta till när man vill få igång cirkulationen pga en muskulär satagnation, stelhet eller värk.

Välkommen in och prova nyheten! 


Oxidativ stress/ fria radikalskador

Fria radikaler är en restprodukt av vår förbränning, som kompenseras av antioxidanter. Så länge vi äter balanserat eller ej går över våra egna tillgångar är det inget problem. Problemet uppstår när vi intar för mycket alkohol, tobak, socker och kemiska tillsatser som t.ex. skräpmat och energidrycker. Eller när vi stressar galet mycket, övertränar eller drabbas av långvarig sjukdom eller sorg som vi har svårt att återhämta oss ifrån. Vissa saker kan vi påverka, andra inte. Här börjar processen av oxidativ stress. Våra celler börjar "rosta" , åldras i förtid. Än sen? Sen har vi ett sämre näringsupptag, en sämre läkningsförmåga. Vi jobbar i motvind och upplever att kroppen slutar "svara" på återhämtningen. Vår kropps läkande förmåga saknar sin fulla kapacitet helt enkel. I ett tidigt skede av oxidativ stress räcker rikligt med antioxidanter via kosten. Den första bilden kräver en mer terapeutisk behandling för skillnad. Det går att göra skillnad, det kräver bara sitt och en del tid. Jag jobbar med din friskvård på cellnivå 🦠 Det här är bara en av ett 20-tal saker som jag tittar på i blodet när du kommer på ett nybesök.

Blodsocker och blodtryck

På min klinik kan du ha koll på både blodsockret och blodtrycket. Två värden som är viktiga att ha koll på vid misstanke om ohälsa. Ett normalt blodsocker ska ligga på 4,0-6,0mmol/L på morgonen innan måltid, efter måltid kan det normala uppstiga till ett värde på 8,7.

Blodtrycket ändras med stigande ålder och kan skilja sig från person till person. Normalt räknas till 100-140/ 60-90mmHg.

Besväras man normalt av lågt blodtryck, kan kontrasterna bli stora till värden som normalt sett räknas till okej.

Därför viktigt veta vad man har i blodtryck när man mår bra.  


Har du tappat gnistan?

Det är något som händer när vi har brist på energi i vårt akupunktursystem. Särskilt tydligt blir det nu när organen tunntarm och hjärta hör till årstiden. Till sommarens årstid hör just dessa organ som får oss att känna oss lite nere, sommardeppiga, sorgsenheten finns där av ingen anledning, ångesten och oron kommer krypandes. Vi tappar lusten och känner oss låga i sinnet när kroppens system saknar Qi, energi 💚. Energibristen får vi av ett obalanserat leverne. Inget negativt nödvändigtvis. Ofta energiska, idérika och ambitiösa personer som lite bränner energin i båda ändarna, kan känna igen sig mer av just detta. Glädjen och lusten blir för "hett" just sommartid. Balans är det svåraste när man är personen som gillar att det går i 120. Planera in din återhämtning alltid. En bra start i alla fall. Värt ändå tänka på, för att må så bra som bara möjligt. 

Många upplever en skillnad genom att gå på akupunktur. Högteknologisk akupunktur, mätbara behandlingsmetoder bara hos din Herb Pharma terapeut 🌟 

Ångest, andning och akupunktursystemet

När vi får ångest påverkas vår andning. Vi andas snabbare och den ökade syresättningen stressar lungorna. Koldioxidhalten i kroppen blir för låg. Vårt mentala mående påverkas av den här obalansen, känsloläget krisar och ångesten blir total. Det här styrs både i medveten handling och i det omedvetna. Vi kan skapa ångest genom att syresättas oss för mycket, andas häftigt, skapar till slut en hyperventilation. Panikångest. Vi kan skapa lugnet genom att öka halten av koldioxid, pås-andas i ett akut skede. På lång sikt lära oss att andas mer rätt. Trappa ner graden av ångest. Lungans meridian är direkt påverkad i sammanhanget.
Ibland är detta inte så lätt när kroppen sköter detta i förvirring och kaoset handlar om överlevnad framför självläkning. Självläkningen är just vad kroppen är bäst på, ämnad att pyssla med. Långvarig stress orsakar just kaos i vårt system. När akupunktursystemet ät stressat, vilket den nästintill alltid är vid ångestpåslag. Dessa värden kan vi mäta och läsa av och behandla med Qi-power. Dagens teknik möjliggör mätning och behandling med högteknologisk akupunktur. När vi får ner stressen i akupunktursystemet minskar eller försvinner symtomen. En relaxator rekommenderas vid behov, ett hjälpmedel för reglera andningen. Är systemet i obalans är det svårare på egen hand, därav orsak till behandling. Behandlingar för ett mer balanserat mående 💚

Herb Pharma naturtepati

Din hälsa - Vårt fokus

Vårt mående hänger samman med våra fysiska symtom

Enligt traditionell kinesisk medicin hänger vår kropps
och våra själsliga symtom ihop. Oroar vi oss, har det samband med magen och så vårt immunförsvar. Går vi "all in" i rädslan sätter det sig i både bihålor, nacke och rygg. Katastroftankar och panik har en koppling till stress som kan leda både till tinnitus och yrsel. Stress är ett fördärv. Dålig självkänsla och avsaknad av livsgnistan hör även hit. Ilska och frustation har sambandet värk, höfter och inflammation. Även trötthet. Vi grubblar.
Sorg har kopplingar till andningsorganen, hosta, luftrör, hud/eksem. Ångest. Värk i handleder eller armar.
Att vara objektiv och något distanserad till sina känslor har betydelse för vårt mående. Lägger vi locket på, förvärrar vi de känslomässiga symtom på sikt. Vi kommer inte undan, vi behöver bearbeta våra känslor för balans.
Eftersom vi kan behandla fysiska symtom, kommer vi också åt de själsliga måendet. Vår mentala hälsa.
Att välja glädjen framför oro och rädsla, gynnar oss även fysiskt. Vi är en helhet 💚

Matintoleranstest för 46 livsmedel

Nytt i behandling! Genom ett stick i fingret tas några droppar blod, med en pipett sugs blod upp för testet som visar på eventuell intolerans på 46 livsmedel. Har vi misstankar om intoleranser är detta en bra kartläggning. Testet har fler perspektiv i för de som går i behandling hos mig. Genom en "vanlig" blodanalys jag gör kan vi få fram att man har läckande tarm t.ex., men inte varför. Det här matintolerans testet är som pricken över i:et. Här kan du direkt få svar på; vad ska jag undvika för att kroppen ska få bättre förutsättningar att självläka. För att i nästa steg möjligen fasa in livsmedel som man tidigare haft en känslighet mot. Gäller ej då allergi, utan endast intolerans. En intolerans är inte samma sak som allergi. Intolerans är en känslighet som inte sällan orsakas av en läckande tarm.

Herb Pharma Natureterapi

Din Hälsa - Vårt fokus 💚


Behandling för ditt immunförsvar

Genom akupunktur kan ditt immunförsvar behandlas. Behandling sker med högteknologisk akupunktur. Även antioxidanter och tillskott för tarmfloran är av stor vikt. Är ditt akupunktursystem stressat, är även ditt immunförsvar stressat och har svårt med ditt försvar. Har vi brist på energi i vårt akupunktursystem, har vi sällan motståndskraften att stå emot en infektion. Akupunkturbehandlingarna används i syfte att balansera vårt system, att vi har styrkan att stå emot kommande infektioner. Människor som är i balans är mer motståndskraftiga. Tvätta händerna och välj glädjen framför rädslan. Våra känslor påverkar oss på cellnivå.

Din Herb Pharma naturterapeut
Nina Lindberg


Hjärtat

När det kommer till akupunktursystemet har hjärtats organflöde stor betydelse för vårt mående. Hjärtat är den som närar andra organ med energi. Likt moder jord.

Glädjen ger hjärtat energi, skräcken ger panik, sorgen gör oss nedstämda och stressen bränner ut. Tröttheten till andra delar av kroppen blir uppenbar, i den utsträckning att vi i värsta fall inte längre kommer upp ur vår säng. Energibristen är total, flera eller alla organflöden har energibrister. Vilket kan bekräftas i en mätning av ditt akupunktursystem.

Glädjen är viktig. Vad och vem blir jag glad av? Vad matar jag mitt sinne med? Ha med i beräkningen vad vi ofrivilligt blir utsatta för, som sorg t.ex.

Mycket kan vi påverka, men inte allt..

Glädjen är vår drivkraft, men driver vi för hårt, brister orken. Balans.

Kostnadsfri prova på 15-20 min. Genom en analys av ditt akupunktursystem talar jag om hur du mår. Konsultation i vad du kan göra åt dina eventuella obalanser som påverkar ditt mående. Erbjudandet gäller under hela juni månad i mån av tid.
Boka via länken https://akupunkturochnatur.bokadirekt.se
(Ej avbokad tid debiteras med 200kr)
Varm välkommen till...

Hur trött är du på en skala!? Det är en tydlig indikation på att du behöver både återhämtning och energi enl den årstiden som vi kommer in i nu. Naturen speglar vårt mående. I balans är vi pigga, trots mindre sömn. Vi längtar efter värmen och är sociala, välkomnar sommarens glädjestunder.
Genom akupunkturbehandling kan vi boosta den energin. Det...

Vi kan påverka vårt mående på flera sätt, både på gott och ont, både medvetet och omedvetet. Vi kan trycka ner känslor och skjuta på själva känslan genom att döva den med stress, flykt, läkemedel eller andra droger eller missbruk som t.ex. spel, sex, socker. Vi kan också acceptera våra känslor, låta dem vara en stund för att det är...

HÄLSOÅNGEST

09.05.2023

Hälsoångest, tidigare även kallat för hypokondri. Ett tillstånd som påverkar akupunktursystemets energi, som i sin tur orsakar symtom som vi blir oroade över, där oro skapar mer stress och en ond spiral skapas. Våra känslors kraft påverkar oss fysiskt, precis som det fysiska mående kan påverka det psykiska. Har vi smärta skapar det oroliga tankar,...

Akupunkturpunkter som påverkar/påverkas av ditt känslomässiga mående. Sorg, ångest, trötthet, nedstämdhet, depression, inre stress eller/och hjärtklappning. Vid en energibrist är det också vanligt vi blir tunga i våra armar och upplever att vi är svaga i våra handleder. Även våra drömmar kan bli mer ångestfyllda vid en energibrist. Vi tappar lusten...

Tillväxten av candida verkar höra till vår välfärd. Vi behandlas med antibiotika, kortison och hormonella preparat som bidrar till en överväxt. Mat- och dryckesvanor påverkar. Bra undvika alkohol, socker och vete som är stora bovar i dramat, men också något som de flesta intar i den dagliga kosten. Den kroniska stressen som påverkar utsöndring av...

Akupunktur används när du är låg och nedstämd, när du är stressad, har ångest och känner dig sorgsen. När du har huvudvärk, ont i kroppen och känner dig frustrerad och arg. När du inte känner dig i fas och saknar ork och energi, då är det enklare fastna i inflammatoriska tillstånd. Du saknar orken för att den självläkande förmågan...

Årstiden är vinter och vi lättare drabbas av vissa besvär. Särskilt vid en energibrist. Tröttheten är alltid en första indikation på just den energibristen. Övriga andra symtom är infektionskänsligheten, att man upplever immunförsvaret svagt. Problem med bihålor, nästäppa/rinna, huvudvärk, nacke och rygg. Vi kan även besväras av urinvägsbesvär,...

Högteknologisk nålfri akupunktur. Ett mät- och behandlingsintrument för ditt akupunktursystem. Istället för nålar används infrarött ljus, alternativt ström för att påverka din kropps självläkande förmåga. Saknar vi energin har vi sällan orken varken till det ena eller det andra. Jag pratar om helheten som påverkar din kropps funktioner, ditt humör,...

Nu kan du mäta HB och hematokritvärdet hos mig.
HB blodvärdet är ett värde som ger signaler av blodbrist. Det finns många olika orsaker till blodbrist. Du kan till exempel få blodbrist av hemorrojder, näringsbrist, järnbrist, B-vitaminbrist, inflammatoriska sjukdomar, autoimmuna sjukdomar, benmärgssjukdomar, cancer och ärftliga sjukdomar.
Symtom på...

Mikromasserande, täckande, elastiska leggins med kompression 15/21 mmHg. Lämpar sig för att hantera och lätta återflödet i vener och lymfa. Hög midja och långa ben. Värmer utan att man blir varm. För både inne, ute, fint, mys, träning. Finns i storlek s-4xl.
Finns nu som beställningsvara.Under juldagarna har jag själv provat ut dessa, så sköna!