Fria radikalskador

10.04.2019

Fria radikalskador är dina förutsättningar för hälsa på cellnivå. Detta ser vi i en blodanalys, vilka "skador" dina celler har. Genom att tillföra antioxidanter kan vi stärka cellerna. Genom en blodanalys ser vi ditt faktiska behov. Räcker det att inta antioxidanter via kosten, eller har du ett terapeutiskt behov av behandling? Oavsett ät så många färger som det bara är möjligt, gärna 10-12 färger dagligen för att motverka cellskador.

Cellskador kommer naturligt med åren, en del av den naturliga processen att åldras. Men här har vi möjligheten att se om vi åldras i förtid. Vilken vi gör om vi inte återhämtar oss som vi ska. Oavsett om det handlar om stress som kan vara både mental, kroppslig eller fysisk. Vårt mentala mående, nedstämdhet, utbrändhet, att vi bearbetar sorger som drabbar oss i livet. Vårt kroppsliga mående, hur belastar vi våra organ och med vad. Vårt fysiska mående, rör vi på oss tillräckligt, eller för mycket.

Om det så handlar om sjukdom, inflammationer eller hård träning, så behöver kroppen återhämtningen för att hålla oss vid liv helt enkelt. Sakta, VÄLDIGT sakta handlar den här processen om vår kommande död. Den processen vill vi skjuta på så långt det bara är möjligt. . Har vi högre grad av fria radikalskador, oxidativ stress som det också kallas för, eftersom det handlar om att cellerna oxiderar i kontakt med syre. Då har vi svårare uppta näring, det påverkar våra naturliga läkningsprocesser, vi presterar sämre psykiskt och fysiskt, vi får sämre förutsättningar och drabbas lättare av sjukdom. Oxidativ stress ökar inflammationen, inflammationen ökar oxidativ stress. Moment22,vi behöver stötta upp för att bryta ett destruktivt mönster. Cellerna börjar rosta skulle man kunna säga, då förstår vi att styrkan i dem inte är densamma.

Även att vi får jobba hårdare för våra hälsovinster i samband med ökad grad av fria radiakalskador, är det sällan försent eller omöjligt. Det går cellstärka, det tar som oftast bara lite längre tid, lite mer tålamod. En tid som oftast bara leder till något bättre. I behandling har jag sett höga nivåer av fria radikalskador minska till rimliga nivåer under ett års tid.

Bilderna nedan visar hur det ser ut när blodet oxiderar i jämförelse med ett äpple som oxiderar i kontakt med syre. Är vi cellstarka, oxiderar ej blodet i kontakt med syre.

Idag lever vi i ett samhälle som inte tar så stor hänsyn till våra naturliga läkningsprocesser, Vilket gör att vi behöver stötta upp detta i större utsträckning. Det sägs att detta drabbar personer i medelåldern i största utsträckning. Inget jag märker skillnad på i behandling. Många yngre personer har fria radikalskador i en nivå som är värt behandla terapeutiskt.   Jag behandlar personer över 8 upp till 80. 

Visst är det fantastiskt att vi har möjligheten via en blodanalys, med ett litet stick i fingret, kan vi få fram detta på några få minuter. För många är det skillnaden på hälsa och ohälsa.

Välkommen till din hälsa på cellnivå!

Din Herb Pharma Naturterapeut

Nina Lindberg