Alkoholberoende 

04.04.2019

Är det så att du upplever att du har svårare att bryta ditt beroende än vad andra har? Det finns en sanning i detta. Är vi hormonellt obalanserade har vi svårare bryta ett beroendemönster. Det ÄR svårare för vissa än andra! 

Våra hormoner styr oss på flera plan, även här. Gifterna vi får i oss skapar obalans i vårt system, som i sin tur skapar "svagheter" som gör att vi har svårare att sluta med dessa gifter vi en gång fått för oss att vi behöver. Leverpåverkan har starka kopplingar till både inflammation, frustation och trötthet. Har vi dessutom överväxt av candida som skapar hormonell obalans (svamp, vilket vi kan se genom en blodanalys). Är det ytterligare en orsak till vad som kan bidra till leverpåverkan, men även den hormonella obalansen som bidrar till att det känns rent av omöjligt att sluta med sitt beroende.

När det kommer till alkoholberoende, är candidan en stor bov.  Vi matar candidasvampen med alkohol (sockret i alkoholen) och den får fina förutsättningar att växa fritt i ett blod som vi försurar genom alkoholen och gör mer gynnsam för candidan. Låter vi bli alkoholen, vad händer då!? 

Svampen blir tom på energi och kommer kräva sitt. Sötsuget blir ofta uppenbar, vi äter mer och begäret av sött tar över. Skapar ett enormt sug, cravings. 

Slutar vi med sötsaker, vad händer då? Shopping triggar samma hormonella processer som ger oss samma tillfredställelse som alkohol och socker gör. Dessa tre saker hör ihop. Alkohol, socker, shopping. Tre saker som vi behöver titta på för att komma i ordning med beroendemönstret vi ofta har svårt att komma ur själva.

Genom blodanalys, behandling av ditt akupunktursystem, en avgiftning med örtbaserade tillskott kommer vi åt grundorsakerna till svårigheterna att bryta ett mönster. Vi renar kroppen på gifterna som bidrar till ett negativt beteendemönster. Inget säger att det är lätt, det är fortfarande en resa som måste göras av en själv. I ett bättre kroppsligt mående är allt lättare.

Välkommen våga en väg till något bättre för dig själv!

Din Herb Pharma naturterapeut Nina Lindberg