Orsak och symtom av läckande tarm

18.05.2019

Behandlingsbilder före och efter behandling.

Några symtom på läckande tarm:

Kronisk trötthet

Inflammation

Autoimmuna reaktioner

Värk

Förstoppning/diarré

Uppblåst

Magont

IBS, ulcerös kolit

Fibromyalgi

ADHD

Huvudvärk/migrän

Ofta sjuk

Nedstämd

Eksem/ acne

Sänkt immunförsvar

Dåligt näringsupptag

Läckande tarm kan orsakas av:

Stress

Läkemedel

Socker

Sötningsmedel

Skräpmat

Gluten

Småätande

Alkohol alt andra droger

Tobak

Forskningen har tittar på dryga 400 autoimmuna sjukdomar, över 200 av dem har kopplingar till läckande tarm. Vi ser också i behandling, att de som har autoimmuna sjukdomar mår bättre efter att läkt ut sin läckande tarm, fått ner inflammationen. Läckande tarm är en bidragande orsak till inflammation. Autoimmuna sjukdomar är inflammatoriska.

Läckande tarm handlar om en genomsläpplighet av mikropartiklar ut i blodomloppet, där kroppen svara med en inflammation, och det är här problematiken på mycket startar. Det är här vi vill sätta stopp. Stopp för att slippa drabbas av diverse besvär. Det här är friskvård, för att slippa sjukvård.

Den här biten tittar inte den traditionella vården på, de behandlar symtomen den dagen du infallit i sjukdomen läckande tarm har koppling till. En allmän inflammation som vandra fritt i kroppen finns det inga åtgärder för. Möjligen läkemedel som är inflammationshämmande, som i min värld är en del av orsaken till läckande tarm. Med stor risk för ett moment22. Det är som ett lotteri bland inflammatorisk kopplade sjukdomar. Frågan är bara när och vad blir av det. Ingen som vet.  Därför är det av vikt att veta om man har läckande tarm eller inte. Att vara steget före, är värdefullt. Vi lever i ett samhälle där vi i en större utsträckning behöver ta eget ansvar och ställning i hur och vilken behandling vi vill ha. 

Din Herb Pharma naturterapeut

Nina Lindberg